Koktajl Czekoladowy

22 lipca 2014

Ten koktajl jest jak deser, kremowy i czekoladowy. Pralinka w szklance :). Bez nabiału, bez glutenu i bez rafinowanego cukru.  Do jego „posłodzenia” użyłam melasy z karobu, wyrabianej lokalnie w Turcji, którą przywiozła mi Moja Siostra, czym zrobiła mi wielką frajdę, nie mówiąc o winie z morwy ;).

 

Koktajl Czekoladowy

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek mleka migdałowego
  • 1 średni, dojrzały banan
  • 1 łyżeczka surowego masła orzechowego
  • 1 łyżka melasy z karobu
  • 1 i 1/2 łyżki surowego kakao

Przygotowanie

Miksuj składniki koktajlu w blenderze na wysokich obrotach. Podawaj bardzo schłodzone. Do posypania użyłam kruszonych ziaren kakao.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

6 komentarzy

Justyna Żak 22 lipca 2014 at 17:13

wygląda smacznie:)

Odpowiedz
MagPie 22 lipca 2014 at 19:56

Dziękuję 🙂

Odpowiedz
teenager ;) 23 lipca 2014 at 07:00

chyba jeden z najlepszych koktajli! delicje 🙂

Odpowiedz
Krzepa 23 lipca 2014 at 11:22

pyszny:)

Odpowiedz
MagPie 23 lipca 2014 at 13:35

Polecam :), jak się ma ochotę na coś słodkiego ;), jest idealny.

Odpowiedz
MagPie 23 lipca 2014 at 13:35

Delicja, i do tego czekoladowa 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226