Chrupiąca Czerwona Kapusta z Pomarańczowym Winegret

5 sierpnia 2014
Chrupiąca Czerwona Kapusta z Pomarańczowym Winegret

Pyszna czerwona kapusta w towarzystwie pomarańczy, winogron i orzechów włoskich z Pomarańczowym Winegret . Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie odkryli tego pięknego warzywa na surowo :).

Więcej przepisów na sałatki znajdziesz TUTAJ.

Chrupiąca Czerwona Kapusta z Pomarańczowym Winegret

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2 pomarańcze
  • 20 winogron
  • 3/4 kubka orzechów włoskich
  • 1 mała, czerwona cebula
  • pęczek pietruszki
  • Sos:
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Cieniutko pokrój kapustę, pomarańcze i cebulę. Winogrona wypestkuj i pokrój na cząstki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w dużym naczyniu.
  2. Przygotuj dressing, mieszając jego wszystkie składniki. Polej sałatkę i gotowe.

Dodatkowe informacje

Jeśli zależy Ci na pięknym podaniu, proponuję pomarańcze dołożyć na końcu, żeby nie zmieniły koloru pod wpływem czerwonej kapusty. 

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226