Koktajl „Cocoa”

10 kwietnia 2014

Prosty, ale wyśmienity „koktajlo – deser”  z surowym kakao, pełnym antyoksydantów, magnezu, żelaza, chromu, manganu, cynku i miedzi.

Koktajl

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 dojrzały banan
  • 1/4 szkl. surowego kakao
  • 1/2 do 2/3 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej wody
  • 1 łyżeczka tahini (pasta sezamowa, najlepiej surowa)

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji.

Ziarna kakaowca przywędrowały prosto z nikaraguańskiej dżungli :). 
Mary bardzo dziękuję 🙂

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

Zdrowi w Łodzi i nie tylko... 21 kwietnia 2014 at 19:02

Super pomysł, do banana w koktajlu jeszcze kakao nie dodałam. Na pewno to zrobię 😀

Odpowiedz
MagPie 21 kwietnia 2014 at 20:29

Dziękuję 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226