Czekoladki „Mary” (raw vegan)

13 kwietnia 2014

Z okazji Dnia Czekolady kolejna odsłona pysznych i zdrowych czekoladek :).

Czekoladki

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-12 Czas przygotowania:

Produkty

  • 70 ml masła kakaowego
  • 30 ml oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 2 czubate łyżki surowego kakao
  • Nadzienie: owoce goji, ziarna konopi, orzechy laskowe, cynamon, chili, kruszone ziarna kakaowca, nerkowce, pistacje, ... , cokolwiek lubisz lub po prosty co przyjdzie Ci do głowy.

Przygotowanie

  1. Roztop w ciepłej kąpieli olej koksowy i masło kakaowe (w ciepłej, nie gorącej).
  2. Dodaj kakao i syrop z agawy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Wlej masę do foremek na czekoladki (około 3/4 foremki)  i uzupełnij ulubionym nadzieniem.

2 komentarze

Karmel-itka. 13 kwietnia 2014 at 09:03

domowe czekoladki, to jet to!

Odpowiedz
MagPie 13 kwietnia 2014 at 10:37

Moje ulubione to czekoladki z chili i goji 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226