„Gazpacho” z Rzodkiewki na mleku kokosowym

28 lutego 2014
"Gazpacho" z Rzodkiewki na mleku kokosowym

„Gazpacho” z Rzodkiewki na mleku kokosowym.  Zupa na zimno, czyli inaczej gazpacho lub chłodnik. Na tym zbieżność się kończy. Świeża, chrupiąca i aromatyczna rzodkiewka w towarzystwie szczypiorku i koperku na mleku kokosowym.

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-3 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1,5 szklanki mleka kokosowego
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego (dobrej jakości)
  • sól i pieprz kolorowy
  • koperek lub pietruszka opcjonalnie

Przygotowanie

1. Zmiksuj w blenderze rzodkiewki (można też zatrzeć na tarce).
2. Pokrojony drobno szczypiorek, rzodkiewkę i pozostałe składniki przełóż do mleka kokosowego.
3. Dopraw wg własnego smaku. Gotowe!

Zostaw komentarz

UA-52384226