Gruszka & Orzech Włoski Smoothie / Pear and Walnut Smoothie (raw vegan)

14 października 2014
Ten gruszkowo- orzechowy koktajl jest wyjątkowy, pełen błonnika i kwasów Omega-3. Świetny na śniadanie lub jako extra posiłek w ciągu intensywnego dnia.

Składniki:
1 dojrzała gruszka (wypestkowana, ale ze skórką)
– 1/4 szkl. orzechów włoskich (najlepiej wcześniej namoczonych i wysuszonych)
– 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
– 1 łyżka miodu
– 1 szkl. mleka migdałowego (najlepiej własnej roboty „raw”)
– 1/4 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższu z laski wanilii
– szczypta cynamonu (do posypania)
Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej do szklanki i lekko oprósz cynamonem.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

3 komentarze

Justyna, Green Cookies 14 października 2014 at 17:51

Właśnie czegoś takiego mi potrzeba 🙂

Odpowiedz
Ogrodnik w podrózy 14 października 2014 at 19:49

Energetyczny , lekki i dietetyczny 😉

Odpowiedz
teenager ;) 15 października 2014 at 06:12

smaki idealnie zgrane, nic dodać, nic ująć! na samą myśl od razu chcę się iść do kuchni i miksować 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226