Jabłko & Orzech Smoothie (raw vegan)

27 września 2014
Koktajl jabłkowo – orzechowy na mleku migdałowym pięknie wpisuje się w jesienne klimaty. Sycący i smakowity, może stać się idealnym początkiem dnia. 

Składniki:
– 1 i 1/2 szkl. mleka migdałowego
– 1 jabłko
– 1 banan
– 1 suszona figa lub 2 daktyle
– 1 łyżka nasion chia
– 2 łyżki orzechów laskowych
– 1/3 łyżeczki wanilii w proszku
– szczypta cynamonu
– szczypta gałki muszkatołowej

Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Drobinki orzechów powinny być wyczuwalne .

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

10 komentarzy

Kinga Łucja 27 września 2014 at 18:36

Wygląda apetycznie! 😉

Pozdrawiam
___________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 27 września 2014 at 19:30

i do tego koktajlu Twój wczorajszy muffin dyniowy- i ja nic więcej nie potrzebuję! 🙂

Odpowiedz
Rebeka Luks 27 września 2014 at 20:01

Oo ja poproszę 😀

Odpowiedz
MagPie 28 września 2014 at 07:30

Tak mniejwięcej u mnie było :). Rano koktajl, a później muffin kawą :). Idealnie :).

Odpowiedz
MagPie 28 września 2014 at 07:30

😀

Odpowiedz
MagPie 28 września 2014 at 07:30

Dziękuję 🙂

Odpowiedz
teenager ;) 28 września 2014 at 07:37

takie smoothie nie może nie smakować, nie ma opcji! 🙂 tyle w nim zdrowia, że całe ciało i dusza się cieszy 🙂

Odpowiedz
Madlen 29 września 2014 at 23:10

No na świętą noc, narobiłaś mi smaka jak nic 😉

Odpowiedz
MagPie 4 października 2014 at 09:56

pozostaje tylko szybko zrobić i wypić 🙂

Odpowiedz
MagPie 4 października 2014 at 09:57

zdecydowanie, zwłaszcza ciało 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226