Jabłkowy Donut / Apple Donuts (raw vegan)

10 lutego 2015
Przepis dla wszystkich, którym nie w smak tłuste pączki, oponki i faworki :).

Składniki:
– 2 jabłka (słodkie i kruche)
– 3 do 6 łyżek dobrej jakości masła orzechowego (n.p. z nerkowców)
– wiórki kokosowe
– gorzkie kakao (najlepiej surowe)
– pokruszone orzechy laskowe (lub inne)

Wykonanie
1. Jabłka pokrój na  cienkie plasterki (ok. 4 – 5 mm). Wytnij gniazda nasienne.
2. Każdy plasterek posmaruj masłem orzechowym, a następnie połowę plasterków posyp wiórkami kokosowymi, a drugą połowę naturalnym kakao i niewielką ilością pokruszonych orzechów.
I tyle 🙂

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

9 komentarzy

Daria 11 lutego 2015 at 08:11

haha, chude te pączki 🙂 fajny pomysł na przekąskę czy deser 🙂

Odpowiedz
Ervisha 11 lutego 2015 at 14:29

Bardzo lubię taką przekąskę 🙂 Uwielbiam 😉

Odpowiedz
Kasia Rzepka 12 lutego 2015 at 00:01

świetne:)

Odpowiedz
Blue Almonds 12 lutego 2015 at 01:08

Dziękuję 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 12 lutego 2015 at 01:09

To jest już nas co najmniej dwie 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 12 lutego 2015 at 01:09

😀 Troszkę przekorne danie 🙂

Odpowiedz
Unknown 12 lutego 2015 at 01:11

Liczy się złudzenie optyczne – oponki na tłusty czwartek 🙂 pyszne i zdrowe:-)

Odpowiedz
Blue Almonds 16 lutego 2015 at 14:59

Złudzenie jest :), ale smak chociaż inny, też bardzo smakowity 🙂

Odpowiedz
weganon 16 lutego 2015 at 21:18

Takie pączki to ja mogę jeść codziennie tonami 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226