Kokosowa Kasza Jaglana z Borówką

27 kwietnia 2014

Śniadaniowa ambrozja. Proste, zdrowe i pyszne danie.

 

Kokosowa Jaglanka z Borówkami

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-3 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 125 g. borówek
  • 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
  • 2 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie

  1. Ugotuj kaszę jaglaną w wodzie (proporcje 1:2). Wcześniej powinna być dobrze wypłukana.
  2.  Przełóż ugotowaną kaszę do miseczek, posyp borówkami i polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Pyszność!

 

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

Ola Rosłanowska 7 maja 2014 at 22:53

Na zimno czy cieplo?

Odpowiedz
MagPie 8 maja 2014 at 06:55

Można na zimno (wtedy jest wygodnie kaszę przygotować dzień wcześniej – wieczorem) albo na ciepło. Obie wersje są pyszne :). Ja lubię lekko ciepłą.

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226