Kokosowa Kasza Jaglana z Borówką

by

Śniadaniowa ambrozja. Proste, zdrowe i pyszne danie.

 

Kokosowa Jaglanka z Borówkami

Drukuj
Porcja dla: 2-3 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 125 g. borówek
  • 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
  • 2 łyżki syropu klonowego

Wykonanie

  1. Ugotuj kaszę jaglaną w wodzie (proporcje 1:2). Wcześniej powinna być dobrze wypłukana.
  2.  Przełóż ugotowaną kaszę do miseczek, posyp borówkami i polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Pyszność!

 

2 komentarze
0

You may also like

2 komentarze

Ola Rosłanowska 7 maja 2014 - 22:53

Na zimno czy cieplo?

Reply
MagPie 8 maja 2014 - 06:55

Można na zimno (wtedy jest wygodnie kaszę przygotować dzień wcześniej – wieczorem) albo na ciepło. Obie wersje są pyszne :). Ja lubię lekko ciepłą.

Reply

Zostaw komentarz