Jaglana z Maliną (vegan)

11 maja 2014
Prosta i nieziemsko smakowita propozycja śniadaniowa, a może nawet obiadowa :). Kasza jaglana przykryta warstwą malin i urozmaicona mlekiem kokosowym, ziarnami kakao i syropem klonowym.


Składniki (2 porcje):
– 3/4 szkl. kaszy jaglanej
– 1 szkl. malin (150 g)
– 1/2 szkl. mleka kokosowego
– syrop klonowy
– kruszone ziarna kakaowca

Wykonanie:
1. Ugotuj kaszę jaglaną w wodzie (proporcje 1:2). Wcześniej powinna być dobrze wypłukana.
2. Przełóż ugotowaną kaszę do miseczek, posyp malinami, ziarnami kakaowca, a następnie polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Smacznego !

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

3 komentarze

Avka 11 maja 2014 at 09:13

wygląda przepysznie, nie mogę się doczekać sezonu na maliny w takim razie 😉

Odpowiedz
MagPie 11 maja 2014 at 10:07

🙂 koniecznie musisz spróbować :), jest pyszne. Jeśli chodzi o kaszę jaglaną to mam w zanadrzu jeden przepis, który wrzucę w tym tygodniu

Odpowiedz
Gosia B. 11 maja 2014 at 20:34

Też z niecierpliwością czekam na maliny:) Wtedy na pewno zrobię sobie taką jaglankę:)

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226