Kiszony Szpinak

28 lutego 2018
Kiszony szpinak Przepis _Niebieski Migdał

Kiszony szpinak jest zdrowy, pyszny i tyle :D. Podobnie jak szczaw nie traci z postępem fermentacji swojego pieknego, intensywnie zielonego koloru. Dla mnie ten przepis i zdjecie, to wyjątkowy moment. Osatnia fotografia do książki, która teraz się tworzy w zakamarkach wydawnictwa.

100 przepisów na kiszonki w księgarniach już naprawedę niedługo!!!

 

Kiszony Szpinak

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 250 g szpinaku
  • 2 do 3 ząbków czosnku
  • ¼ łyżki soli himalajskiej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Szpinak umyj i pokrój na paseczki, ok 1 cm.
  2. Wymieszaj z solą i drobno pokrojonym czosnkiem.
  3. Przełóż do słoika lekko ugniatając. Odstaw w chłodne miejsce.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

Natalia 12 marca 2018 at 12:02

A jak długo trzeba kisić szpinak? I rozumiem że trzeba słoik zakręcić? I jakdstawic w ciem e miejsce?

Odpowiedz
magda 20 marca 2018 at 20:46

Tak jak we wszyskich kiszonkach warto po 2 dniach odkręcić lekko i odgazowac , jesli jest potrzeba :). Najlepiej trzymać w temperaturze pokojowej, ale bez bezpośredniego wystawienia na słońce, więc w ciemne miejsce :)Szpinak mozna jesć już po 3-4 dniach 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226