Koktajl „Meksykańska Czekolada”

10 marca 2015

Śniadaniowy lub po-treningowy, wegański szejk czekoladowy :). Pyszny, zdrowy i sycący!

Koktajl

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1/2 kubka płatków owsianych
  • 1 kubek mleka migdałowego, sojowego lub innego ulubionego
  • 1 łyżka ciemnego, nie słodzonego kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu (najlepiej cejlońskiego)
  • 1 dojrzały banan (niezbyt duży)
  • szczypta ostrej papryki (opcjonalnie)

Przygotowanie

Dzień wcześniej
1. Płatki owsiane, mleko, kakao i cynamon połącz razem, wymieszaj, przykryj i włóż do lodówki.
2. Banan pokrój na plasterki i umieść w zamrażarce.
Rano
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

Dodatkowe informacje

Wskazówka dla niecierpliwych ;): Jeśli nie masz ochoty przygotowywać składników koktajlu dzień wcześniej, to możesz ten krok ominąć (koktajl będzie wtedy troszkę mniej kremowy). Wtedy wsyp płatki owsiane do blendera, zmiel na mąkę, dodaj pozostałe składniki i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

9 komentarzy

Daria 10 marca 2015 at 16:00

takie koktajle nawet mogłabym każdego poranka wypijać, zdrowa dawka energii zagwarantowana, a do tego jaka słodka <3

Odpowiedz
Blue Almonds 10 marca 2015 at 16:20

Jest pyszny, ale w sumie nie jest zbyt słodki, kakao jest wytrawne, płatki i mleko również nie słodkie. Słodycz jest tylko z banana :).

Odpowiedz
kikimora 10 marca 2015 at 20:46

Wygląda na bardzo kremowy :3

Odpowiedz
Blue Almonds 10 marca 2015 at 20:59

Jest bardzo kremowy 🙂

Odpowiedz
Biała Filiżanka 10 marca 2015 at 21:03

Musi świetnie smakować 🙂

Odpowiedz
whipped cream 10 marca 2015 at 21:27

Super pomysł, bardzo dobry skład.

Odpowiedz
Blue Almonds 11 marca 2015 at 14:52

Dziękuję 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 11 marca 2015 at 14:52

Oj tak 😀

Odpowiedz
Avka 12 marca 2015 at 18:27

uwielbiam takie czekoladowe koktajle 😀

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226