Koktajl “Meksykańska Czekolada”

by

Śniadaniowy lub po-treningowy, wegański szejk czekoladowy :). Pyszny, zdrowy i sycący!

Koktajl

Drukuj
Porcja dla: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1/2 kubka płatków owsianych
  • 1 kubek mleka migdałowego, sojowego lub innego ulubionego
  • 1 łyżka ciemnego, nie słodzonego kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu (najlepiej cejlońskiego)
  • 1 dojrzały banan (niezbyt duży)
  • szczypta ostrej papryki (opcjonalnie)

Wykonanie

Dzień wcześniej
1. Płatki owsiane, mleko, kakao i cynamon połącz razem, wymieszaj, przykryj i włóż do lodówki.
2. Banan pokrój na plasterki i umieść w zamrażarce.
Rano
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

Notes

Wskazówka dla niecierpliwych ;): Jeśli nie masz ochoty przygotowywać składników koktajlu dzień wcześniej, to możesz ten krok ominąć (koktajl będzie wtedy troszkę mniej kremowy). Wtedy wsyp płatki owsiane do blendera, zmiel na mąkę, dodaj pozostałe składniki i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

9 komentarzy
2

You may also like

9 komentarzy

Daria 10 marca 2015 - 16:00

takie koktajle nawet mogłabym każdego poranka wypijać, zdrowa dawka energii zagwarantowana, a do tego jaka słodka <3

Reply
Blue Almonds 10 marca 2015 - 16:20

Jest pyszny, ale w sumie nie jest zbyt słodki, kakao jest wytrawne, płatki i mleko również nie słodkie. Słodycz jest tylko z banana :).

Reply
kikimora 10 marca 2015 - 20:46

Wygląda na bardzo kremowy :3

Reply
Blue Almonds 10 marca 2015 - 20:59

Jest bardzo kremowy 🙂

Reply
Biała Filiżanka 10 marca 2015 - 21:03

Musi świetnie smakować 🙂

Reply
whipped cream 10 marca 2015 - 21:27

Super pomysł, bardzo dobry skład.

Reply
Blue Almonds 11 marca 2015 - 14:52

Dziękuję 🙂

Reply
Blue Almonds 11 marca 2015 - 14:52

Oj tak 😀

Reply
Avka 12 marca 2015 - 18:27

uwielbiam takie czekoladowe koktajle 😀

Reply

Zostaw komentarz