Koktajl Owsiane Mango / Mango Oatmeal Smoothie

10 listopada 2015
Kremowe, delikatne i smakowite smoothie z mango, banana i płatków owsianych na mleku migdałowym z nutką cynamonu. Świetne na pierwsze lub drugie śniadanie.

Składniki:
– 1 kubek pokrojonego mango
– 2 lub 3 łyżki płatków owsianych
– 1 dojrzały banan
– 1 kubek mleka migdałowego
– 1/4 łyżeczki cynamonu cejlońskiego (opcjonalnie)

Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli twój blender nie blenduje jak burza możesz wcześniej namoczyć płatki w mleku. Można je w nim zostawić na noc, jeśli smoothie planujesz wypić na śniadanie.
Więcej przepisów z mango tutaj.

P.S.
Mango i banan mogą być mrożone.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

7 komentarzy

Weronika B. 10 listopada 2015 at 15:29

To smoothie musi smakować idealnie, mango i banan to idealnie zgrany duet 🙂 a z zamrożonych owoców musiałoby smakować cudownie.. 😉

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 10 listopada 2015 at 20:35

ta słodycz mango na pewno mówi sama za siebie!

Odpowiedz
Zuzanna Anna 10 listopada 2015 at 21:03

Chcę wszystko co zawiera mango i banana <3

Odpowiedz
Ewelina Tabaczar 20 listopada 2015 at 17:36

Ojej, albo ten lepszy od borówkowego (?) hmmy. albo nie – biorę oba!!! 🙂

Odpowiedz
VEGANation 14 grudnia 2015 at 20:57

Mam ochotę na taki koktajl 😀

Odpowiedz
Blue Almonds 14 grudnia 2015 at 21:58

:), czasem ciężko jest się zdecydować 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 14 grudnia 2015 at 21:59

Ja też 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226