Koktajl Pigwa & Szpinak

3 grudnia 2014
Zielony Koktajl Pigwa&Szpinak
Koktajl Pigwa & Szpinak to gratka dla miłośników zielonych koktajli. Pigwa, to owoc, który powinien być obowiązkowo zjadany w okresie jesienno-zimowym.  Zawiera dużą ilość witamin (prowitaminę A, witaminy z grupy B – B1 i B2 oraz PP, a przede wszystkim witaminę C), które wzmacniają odporność organizmu. Ten niedoceniany owoc wspomaga nasz układ odpornościowy w walce z grypą lub przeziębieniem. Pigwa zawiera ponadto składniki mineralne (magnez, fosfor, wapń, potas, żelazo, miedź, mangan) oraz zbawienne dla zdrowia antyoksydanty (garbniki, flawonoidy i antocyjany).
 

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1/2 pigwy (obranej i pozbawionej gniazda nasiennego)
  • 2 garści szpinaku
  • 1 dojrzały banan
  • 1 lub 2 figi
  • 1 kubek wody źródlanej lub filtrowanej

Przygotowanie

Wszystkie składniki koktajlu wrzuć do blendera i miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

3 komentarze

Magdalena Kuchaja 3 grudnia 2014 at 18:24

łyk witamin i smaku!

Odpowiedz
magda 7 czerwca 2017 at 17:41

Idealne połączenie 🙂

Odpowiedz
facebook.com/zielonekoktajle.zobacz 3 grudnia 2014 at 19:33

SUPER! Połączenie z pigwą, tego nam brakowało 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226