Koktajl Pomarańcza, Grejpfrut & Imbir

23 listopada 2014
Koktajl pełen witaminy C i beta-karotenu, dzięki czemu wzmacnia odporność organizmu, co o tej porze roku jest niezwykle ważne. Cytrusy mają również zbawienny wpływ na serce, obniżając poziom cholesterolu i ciśnienie krwi. Ponadto pomarańcze mają dużą ilość potasu i witamin z grupy B (w tym kwas foliowy), korzystnych dla skóry i naszych nerwów. O właściwościach leczniczych i odchudzających imbiru wie każdy. Przypomnę tylko kilka :): ułatwia trawienie, leczy przeziębienia, przeciwdziała tworzeniu się zakrzepów w układzie krwionośnym, …, łagodzi bóle miesiączkowe, … Mogę jeszcze tylko dodać, że w Azji stosowany jest jako afrodyzjak.
 

Koktajl Cytrus & Imbir

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 pomarańcza
  • 1 czerwony grejpfrut
  • świeży imbir (ok. 3 cm lub więcej)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 kubek schłodzonej zielonej herbaty lub wody źródlanej

Przygotowanie

Owoce i imbir dokładnie obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do blendera razem z miodem i herbatą. Miksuj do uzyskania kremowej konsystencji. W razie potrzeby dodaj więcej miodu.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226