Koktajl rabarbarowo-jabłkowy na mleku kokosowym

23 maja 2014

Rabarbar zawładnął moim umysłem :). Dziś wcielił się w fantastyczny koktajl rabarbarowo-jabłkowy na mleku kokosowym z cynamonem.

Produkty

  • 1 laska rabarbaru
  • 1 jabłko
  • 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
  • 1 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 daktyle

Przygotowanie

Pokrojone jabłko i rabarbar oraz pozostałe składniki włóż do blendera i miksuj kilka minut do uzyskania kremowej konsystencji.

Dodatkowe informacje

Jeśli daktyle są bardzo twarde, a Twój blender nie ma siły miksować twardych rzeczy, to wtedy możesz je wcześniej namoczyć.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

Avka 23 maja 2014 at 12:36

nie wiedziałam, że rabarbar można tak po prostu zmiksować w koktajlu, zawsze wydawało mi się, że jest twardy 😉

Odpowiedz
MagPie 23 maja 2014 at 12:40

bo w sumie twardy jest :), ale da się 🙂

Odpowiedz
teenager ;) 23 maja 2014 at 17:37

i jak tu nie uwielbiać tak smacznych smoothies ? 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 26 maja 2014 at 12:42

no właśnie 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226