Koktajl rabarbarowo-jabłkowy na mleku kokosowym

by

Rabarbar zawładnął moim umysłem :). Dziś wcielił się w fantastyczny koktajl rabarbarowo-jabłkowy na mleku kokosowym z cynamonem.

Produkty

  • 1 laska rabarbaru
  • 1 jabłko
  • 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
  • 1 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 daktyle

Wykonanie

Pokrojone jabłko i rabarbar oraz pozostałe składniki włóż do blendera i miksuj kilka minut do uzyskania kremowej konsystencji.

Notes

Jeśli daktyle są bardzo twarde, a Twój blender nie ma siły miksować twardych rzeczy, to wtedy możesz je wcześniej namoczyć.

4 komentarze
0

You may also like

4 komentarze

Avka 23 maja 2014 - 12:36

nie wiedziałam, że rabarbar można tak po prostu zmiksować w koktajlu, zawsze wydawało mi się, że jest twardy 😉

Reply
MagPie 23 maja 2014 - 12:40

bo w sumie twardy jest :), ale da się 🙂

Reply
teenager ;) 23 maja 2014 - 17:37

i jak tu nie uwielbiać tak smacznych smoothies ? 🙂

Reply
Blue Almonds 26 maja 2014 - 12:42

no właśnie 🙂

Reply

Zostaw komentarz