Koktajl Róża & Grejpfrut

5 lutego 2015

Różowa pyszność o smaku różano-grejpfrutowym. Subtelny smak i „spalacz” tłuszczu w jednym :). Ułatwia trawienie, oczyszcza organizm i przyśpiesza przemianę materii, a włókna grejpfruta pomagają obniżyć poziom cholesterolu.

Koktajl Róża & Grejpfrut

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 2 kubki mleka sojowego (lub innego mleka roślinnego)
  • 2 dojrzałe, różowe grejpfruty (obrane i pokrojone)
  • 3 łyżki wody różanej
  • 2 łyżki owoców goji

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Owoce goji warto trochę wcześniej namoczyć w mleku sojowym, żeby łatwiej się miksowały.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

7 komentarzy

Daria 5 lutego 2015 at 17:05

kusi mnie by kupić wodę różaną – taki koktajl musi smakować wyjątkowo pysznie! 🙂

Odpowiedz
pozielonemu 5 lutego 2015 at 21:28

super smak, egzotyczny 🙂 ostatnio piłam podobny, polecam 🙂

Odpowiedz
Ania S 6 lutego 2015 at 00:17

Koktajl musiał smakować bardzo ciekawie 😉 Nigdy nie robiłam koktajlu z grejpfrutów, bo się bałam, że wyjdzie gorzki 😛

Odpowiedz
Blue Almonds 6 lutego 2015 at 09:53

Rzeczywiście jeśli grejpfruty są niedojrzałe może wyjść gorzki, wtedy można dodać jakiś suszony owoc, żeby złagodzić ten smak 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 6 lutego 2015 at 13:29

🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 6 lutego 2015 at 13:29

Kupuj koniecznie, bo warto :). Nie koniecznie do koktajli.

Odpowiedz
kikimora 6 lutego 2015 at 15:47

Nigdy nie używałam w kuchni wody różanej. Muszę wypróbować 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226