Koktajl Szpinak, Gruszka & Imbir / Spinach, Pear and Ginger Smoothie (raw vegan)

14 grudnia 2014

Zielone koktajle przyciągają uwagę głównie ze względu na ich właściwości oczyszczające i pro-zdrowotne oraz wspomagające układ odpornościowy, jak w tym wypadku, ale do zrobienia tego koktajlu zachęcam dziś przede wszystkim dlatego, że jest po prostu pyszny :).

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 2 garści szpinaku
  • 2 dojrzałe gruszki (pozbawione gniazd nasiennych)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka imbiru (obranego i pokrojonego)
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
  • 1 i 1/2 kubka wody
  • miód do smaku (opcjonalnie)

Przygotowanie

Pokrój gruszkę na mniejsze kawałki i miksuj z pozostałymi składnikami w blenderze.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

vea love green 15 grudnia 2014 at 19:09

super! połączenie szpinaku z cytrusem … yami!

Odpowiedz
kikimora 15 grudnia 2014 at 23:37

Robię czasem podobny, imbir i gruszka to dobry duet 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226