Koktajl z Kwiatami Czarnego Bzu

6 lipca 2016

To chyba już ostatni dzwonek na zrobienie czegokolwiek z kwiatów czarnego bzu. Zauważyłam, że bardzo popularny jest przepis na owe kwiatki w cieście, ale jakoś nie przypadało mi do gustu smażenie na oleju. Myślałam, myślałam 😉 i wymyśliłam, że najprostsze rozwiązanie jest najlepsze i tak powstał pomysł na koktajl, którym się z wam dziś dzielę. Mleko sojowe można zastąpić mlekiem migdałowym.

Koktajl z Kwiatami Czarnego Bzu

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • 2 pełne łyżki kwiatków czarnego bzu
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 3/4 kubka mleka sojowego (u mnie z nutą wanilii)
  • 1 nieduży, dojrzały banan
  • szczypta wanilii w proszku (opcjonalnie)

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

Zuzanna F 6 lipca 2016 at 15:12

Uwielbiam przetwory z tych kwiatów, ale nie sądziłam że można jeść je na surowo?

Odpowiedz
Blue Almonds 6 lipca 2016 at 16:42

Ja zjadłam :), zobaczymy co się będzie działo w ciągu najbliższych godzin 😉

Odpowiedz
Kinga 6 lipca 2016 at 17:28

Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! 🙂

Odpowiedz
VEGANation 6 lipca 2016 at 23:25

Obłęd! ;D

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226