Krem Awokado & Jabłko / Apple Avocado Mousse (raw vegan)

17 września 2014

Do dziś myślałam, że moim ulubionym kremem z awokado jest ten Czekoladowy, ale chyba zmieniam zdanie :). Ten jest genialny!

 


Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jabłka (ja użyłam Golden Delicious)
  • 1/3 kubka płynnego mleka kokosowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • +
  • 1 dojrzała figa (opcjonalnie) - jako dodatek

Przygotowanie

Wszystkie składniki miksuj do uzyskania konsystencji kremu. Jabłka powinny być wypestkowane i pokrojone, ale ze skórką :). Pokrojoną figę ułóż na kremie.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

6 komentarzy

teenager ;) 17 września 2014 at 17:13

nie mogę tu chyba wchodzić, bo od razu robię się głodna 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 17 września 2014 at 17:31

genialny, lekki deser 🙂

Odpowiedz
MagPie 17 września 2014 at 21:12

🙂

Odpowiedz
MagPie 17 września 2014 at 21:12

Bardzo lekki i bardzo pyszny 🙂

Odpowiedz
Avka 18 września 2014 at 14:18

świetny pomysł, jeszcze gdybym tylko potrafiła wyczuć awokado kiedy jest najlepsze to na pewno bym zrobiła 🙂

Odpowiedz
MagPie 18 września 2014 at 17:11

Pozostaje metoda "prób i błędów" :). Jak zaczyna być miękkie po fazie "twardości" :), wtedy jest ok

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226