Krem waniliowy z tofu

25 kwietnia 2014
Krem waniliowy z tofu
Niezwykle delikatny, wegański deser. Subtelny smak wanilii i kokosa z wytrawnym akcentem surowego ziarna kakaowca. 


Krem waniliowy z tofu

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 4-6 Czas przygotowania:

Produkty

  • 300 g naturalnego, miękkiego tofu
  • 4-5 łyżek syropu klonowego
  • 3/4 szkl. mleka kokosowego
  • 2-3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
  • 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub jedna laska wanilii
  • szczypta soli
  • Do posypania:
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki kruszonych ziaren kakaowca
  • 4 łyżki namoczonych owoców goji

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki kremu miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
2. Przełóż do miseczek i posyp wiórkami kokosowymi, goji i kruszonymi ziarnami kakaowca.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

vea lovegreen 25 kwietnia 2014 at 10:41

zjadłabym! 😀

Odpowiedz
KasiaWeganka 25 kwietnia 2014 at 14:55

przepyszny pomysł 🙂

Odpowiedz
MagPie 25 kwietnia 2014 at 22:36

🙂

Odpowiedz
MagPie 25 kwietnia 2014 at 22:37

dziękuję 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226