Krem waniliowy z tofu (vegan)

25 kwietnia 2014
Niezwykle delikatny, wegański deser. Subtelny smak wanilii i kokosa z wytrawnym akcentem surowego ziarna kakaowca. 


Składniki:
– 300 g naturalnego, miękkiego tofu
– 4-5 łyżek syropu klonowego
– 3/4 szkl. mleka kokosowego
– 2-3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
– 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
– 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub jedna laska wanilii
– szczypta soli

Do posypania:
– 4 łyżki wiórek kokosowych
– 2 łyżki kruszonych ziaren kakaowca
– 4 łyżki namoczonych owoców goji

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki kremu miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
2. Przełóż do miseczek i posyp wiórkami kokosowymi, goji i kruszonymi ziarnami kakaowca.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

vea lovegreen 25 kwietnia 2014 at 10:41

zjadłabym! 😀

Odpowiedz
KasiaWeganka 25 kwietnia 2014 at 14:55

przepyszny pomysł 🙂

Odpowiedz
MagPie 25 kwietnia 2014 at 22:36

🙂

Odpowiedz
MagPie 25 kwietnia 2014 at 22:37

dziękuję 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226