Kremowa zupa pomidorowa z bazylią

15 marca 2014
Kremowa zupa pomidorowa z bazylią
Klasyczny i łatwy do przygotowania posiłek.

Produkty

  • 3 pomidory obrane ze skórki
  • 3/4 szklanki mleka orzechowego (kupione lub mleko "własnej roboty")
  • garść świeżej bazylii
  • 1 łyżka świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego
  • 1 łyżeczka syropu z agawy3/4 łyżeczki soli morskiej lub różowej himalajskiej
  • mały ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub 1/4 dojrzałego awokado
  • kolorowy pieprz do smaku
  • Dekoracja: awokado, listki bazylii, kilka kropli oleju z dyni tłoczonego na zimno (opcjonalnie).

Przygotowanie

1. Wrzuć wszystko składniki do blendera i miksuj do konsystencji kremu. Gotowe!
2. Wlej do miseczek i udekoruj.

Dodatkowe informacje

Zupę można przechowywać w lodówce 2 dni.

Kremowa zupa pomidorowa z bazylią (RAW)
Kremowa zupa pomidorowa z bazylią (RAW)

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

Anonimowy 15 maja 2014 at 20:57

Witaj:) Zupka przepyszna, chociaż wprowadziłam kilka modyfikacji- mleko miałam sojowe, zamiast bazylii dałam pół pęczka szczawiu i garść rukoli a podałam z wędzonym tofu i pietruszką. Nie do końca surowe przez to wyszło, ale smak mmmmm pyszka 🙂 Pozdrawiam Kasia

Odpowiedz
MagPie 15 maja 2014 at 21:20

Ooo, super pomysł 🙂 Na pewno świetnie smakowało, Gratuluję kreatywności 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226