Borówkowy Koktajl w Kolorze Lawendy

16 marca 2014

Lawendowe Smoothie, czyli borówka w roli głównej w towarzystwie banana i pod czujnym okiem mleka migdałowego :).

Koktajl Lawendowy

Wydrukuj przepis

Produkty

  • 1 szklanka borówek amerykańskich (125 g)
  • 1 duży, dojrzały banan
  • 1 i 1/2 szklanki mleka migdałowe (ja używam własnej roboty)
  • 1/3 szklanki płynnego mleka kokosowego (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zmiksuj na gładko w blenderze.
  2. Wypij na śniadanie albo zabierz do pracy na drugie śniadanie.Jeśli wolisz słodsze koktajle dodaj syrop z agawy, surowy cukier palmowy lub z kwiatów kokosa.

Dodatkowe informacje

Borówka amerykańska obniżą poziom "złego" cholesterolu (LDL) i podnosi poziom dobrego (HDL). Jest również bogatym źródłem antyutleniaczy (witamina C, A, E, B, PP), błonnika, fito-estrogenów i pierwiastków mineralnych takich jak selen, cynk, miedź i mangan. Posiada również właściwości antynowotworowe.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

princessfood 11 listopada 2016 at 16:54

Świetny przepis 🙂 A twój blog to prawdziwa skarbnica inspiracji :*
Zapraszam też do mnie może znajdziesz coś dla siebie.

Odpowiedz
Blue Almonds 3 grudnia 2016 at 11:31

dziękuję :), na pewno będę zaglądać!

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226