Malinowy Pudding Chia

29 października 2014

Wegański Pudding Chia na bazie dojrzałych malin i mleka roślinnego, z dodatkiem mango i mięty. To prosty przepis na zdrowe i smaczne śniadanie (pierwsze lub drugie) albo pyszny deser :). Przykra wiadomość jest taka, że ten przepis jest na pożegnanie sezonu malinowego.

Malinowy Pudding Chia

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek malin (ok.125 g.)
  • 1 kubek mleka roślinnego (ja użyłam migdałowego)
  • 3 łyżki chia
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/3 łyżeczki wanilii w proszku
  • 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)
  • Warstwa wierzchnia:
  • 1/2 kubka pokrojonego mango
  • kilka listków mięty

Przygotowanie

  1. W miseczce rozgnieć maliny widelcem. Następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Pozostaw masę w lodówce na co najmniej 30 minut, a najlepiej na noc.
  2. Przełóż pudding do naczynia w którym będzie podany. Przykryj warstwą mango lub musu z mango (zmiksowane mango z mlekiem kokosowym).
  3. Udekoruj listkami mięty.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

15 komentarzy

Magdalena Kuchaja 29 października 2014 at 20:07

uwielbiam chia i maliny również zatem to na pewno by mi zasmakowało!

Odpowiedz
Darka 29 października 2014 at 20:12

Wygląda pysznie 🙂 Śliczne zdjęcia 🙂

Odpowiedz
Agata 29 października 2014 at 20:41

ja na szczęście się przygotowałam i zamroziłam kilka woreczków malin. dzięki temu będę mogła zajadać się takim puddingiem nawet zimą 🙂

Odpowiedz
Kuchnia Dietetyka 29 października 2014 at 21:03

Bez dwóch zdań, jest to jeden z moich ulubionych deserów!
Super blog 🙂 tylko jak go mogę dodać do "moich blogów"? bo zależy mi na nim 😉

Odpowiedz
Blue Almonds 29 października 2014 at 21:04

Szczęściara :), ja tego nie zrobiłam i już żałuję, a w sumie do tego puddingu mrożone maliny świetnie pasują 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 29 października 2014 at 21:09

Dziękuję, bardzo mi miło 😀
Trzeba blog dodać do listy czytelniczej, jeśli dobrze ogarniam bloggera :).

Odpowiedz
Kuchnia Dietetyka 29 października 2014 at 21:14

Super 🙂 tylko gdzie znajdę listę czytelniczą? 😉
Z ciekawości, czy odżywisz się tylko raw food?

Odpowiedz
Blue Almonds 29 października 2014 at 21:49

Jak wejdziesz na "projekt" swojego bloga, to w górnym lewym roku jest pomarańczowy prostokąt z symbolem "B", po kliknięciu, zobaczysz "Lista czytelnicza" i kliknij "dodaj", ufff :), powinno się udać 🙂
Jeśli chodzi o "raw food" to w dużej części zdecydowanie tak, ale część jem gotowane, takie, których nie da się zjeść na surowo :), a uważam, że powinno się jeść 🙂

Odpowiedz
Kuchnia Dietetyka 29 października 2014 at 21:59

Dzięki za instrukcje, udało się a ja jestem mądrzejsza o nowe doświadczenie 😉
Jeżeli chodzi o dietę to podziwiam 🙂 Nie pozostaje mi nic innego jak dalej obserwować Twojego bloga 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 29 października 2014 at 22:11

Dziękuję 🙂 Radosnego blogowania i gotowania 🙂

Odpowiedz
kikimora 30 października 2014 at 00:37

A mleka ile? Chyba ci uciekło w składnikach. Bardzo fajna wariacja, muszę spróbować! Na szczęście maliny można kupić mrożone :3

Odpowiedz
Blue Almonds 30 października 2014 at 07:22

Rzeczywiście uciekło, dziękuję 🙂

Odpowiedz
teenager ;) 30 października 2014 at 07:28

gdy tylko odmrożę malinki zaserwuję sobie ten pudding! 🙂

Odpowiedz
Magda Smuga 16 stycznia 2015 at 00:46

pyszności nic więcej nie trzeba mowić, kombinacja niesamowita 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 16 stycznia 2015 at 10:26

😀

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226