Mus o Smaku Ciasta Marchewkowego

27 lutego 2016

Koktajl w miseczce jedzony jak zupa, czyli „Smoothie Bowl”. Dziś dość nietypowo, bo główny składnik to marchewka, która daje piękny i radosny efekt wizualny :). Smak marchewkowego ciasta uzupełniony jest świeżo prażonymi migdałami. Jest więc zdrowo, pysznie i fit.


Mus o Smaku Ciasta Marchewkowego

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 i 1/2 kubka pokrojonej marchewki
  • 2 mandarynki
  • 1 dojrzały banan
  • 1/4 kubka płynnego mleka kokosowego (u mnie skład: 60% kokos, 40% woda)
  • 1/4 kubka wody
  • 1/4 łyżeczki wanilii w proszku
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki migdałów w płatkach (świeżo podprażonych), do posypania

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Przełóż do miseczek i posyp prażonymi migdałami.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

Gabi 27 lutego 2016 at 11:41

Świetny pomysł! Idealna propozycja na sobotni, leniwy poranek 🙂

Odpowiedz
Daria 28 lutego 2016 at 08:44

innymi słowy – pyszna, zdrowa zupa śniadaniowa 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226