Mus o Smaku Ciasta Marchewkowego

by

Koktajl w miseczce jedzony jak zupa, czyli “Smoothie Bowl”. Dziś dość nietypowo, bo główny składnik to marchewka, która daje piękny i radosny efekt wizualny :). Smak marchewkowego ciasta uzupełniony jest świeżo prażonymi migdałami. Jest więc zdrowo, pysznie i fit.


Mus o Smaku Ciasta Marchewkowego

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 i 1/2 kubka pokrojonej marchewki
  • 2 mandarynki
  • 1 dojrzały banan
  • 1/4 kubka płynnego mleka kokosowego (u mnie skład: 60% kokos, 40% woda)
  • 1/4 kubka wody
  • 1/4 łyżeczki wanilii w proszku
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki migdałów w płatkach (świeżo podprażonych), do posypania

Wykonanie

Miksuj wszystkie składniki do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Przełóż do miseczek i posyp prażonymi migdałami.

2 komentarze
1

You may also like

2 komentarze

Gabi 27 lutego 2016 - 11:41

Świetny pomysł! Idealna propozycja na sobotni, leniwy poranek 🙂

Reply
Daria 28 lutego 2016 - 08:44

innymi słowy – pyszna, zdrowa zupa śniadaniowa 🙂

Reply

Zostaw komentarz