Owsianka Jabłko & Kokos

14 września 2014

Szybkie, proste, smakowite i sycące śniadanie, płatki owsiane namoczone w mleku kokosowym, z musem jabłkowym z nutą cynamonu. Owsianka świetnie nadaje się do zabrania do pracy, uczelni czy w podróż.

Owsianka Jabłko & Kokos

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • Warstwa owsiana:
  • 1/2 kubka tradycyjnych płatków owsianych
  • 1/2 kubka płynnego mleka kokosowego
  • Warstwa jabłkowa:
  • 2 jabłka
  • 2 lub 3 figi
  • 2 łyżeczki cukru kokosowego (opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki imbiru
  • 1/3 kubka mleka roślinnego

Przygotowanie

  1. Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
  2. Rano zmiksuj składniki musu jabłkowego.
  3. Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe :).

Dodatkowe informacje

Danie pysznie smakuje posypane pokruszonymi orzechami, migdałami, sezamem lub Granolą.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

teenager ;) 14 września 2014 at 12:52

takie śniadania to ja uwielbiam! moje smaki zamknięte w słoiczku 🙂 człowiek do razu się uśmiecha po zjedzeniu takich pyszności 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 14 września 2014 at 12:59

po prostu genialny słoiczek!! 🙂

Odpowiedz
MagPie 18 września 2014 at 17:28

a dziękuję 🙂

Odpowiedz
MagPie 18 września 2014 at 17:29

dokładnie :), ja też uwielbiam 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226