Owsiano-Bananowe Smoothie z Cynamonem

6 kwietnia 2014
Kremowy i syty koktajl o smaku cynamonu i banana na bazie mleka migdałowego. Idealny na rozpoczęcie wymagającego energii dnia.

Składniki:
– 1 szklanka mleka migdałowego waniliowego (można kupić, ale lepiej zrobić własne)
– 1/4 szkl. tradycyjnych płatków owsianych
– 1 mały, dojrzały banan
– 1 płaska łyżka cukru z kwiatu kokosa (lub inna zdrowa słodycz, np. surowy miód)
– 3/4 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
– 1/2 szklanki wody źródlanej lub filtrowanej

Wykonanie:
Miksujemy wszystkie składniki koktajlu do kremowej i gładkiej konsystencji (wskazane wysokie obroty).
Ja posypałam jeszcze cynamonem i kruszonymi, surowymi ziarnami kakaowca.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

Karmel-itka. 6 kwietnia 2014 at 07:52

ciekawe, bardzo! intrygujesz.

Odpowiedz
maugomaugo 6 kwietnia 2014 at 22:37

wygląda zachęcająco.
kiedy,s muszę się zamknąć w kuchni na tydzień, albo nawet i miesiąc i porobić te wszystkie kuszące przepisy 🙂

Odpowiedz
MagPie 7 kwietnia 2014 at 11:26

tydzień w kuchni z roślinnymi przepisami może być inspirujący ;D

Odpowiedz
MagPie 13 kwietnia 2014 at 20:43

Dziękuję 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226