Pasta z zielonego groszku i szpinaku

1 września 2017
Pasta z zielonego groszku i szpinaku_Niebieski Migdał

Zwariowanie zielona pasta z zielonego groszku i szpinaku, która każdego wprowadzi w dobry nastrój. Wygląda jak esencja wiosny na talerzu. Dla mnie najlepsza jest bez żadnych dodatków. Po prostu ja, cienka kromeczka razowca zarumieniona w tosterze, druga połowa obok i groszkowa pasta. Tylko tyle albo aż tyle.

 

Pasta z zielonego groszku i szpinaku

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 2 kubki mrożonego lub świeżego, zielonego groszku
  • bardzo duża garść liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj groszek i smaż przez 3-5 minut, tylko tyle, żeby się rozmroził.
  2. Dodaj liście szpinaku, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Duś dodatkowe 3-4 minuty.
  3. Przełóż wszystko do blendera i miksuj do pożądanej konsystencji

Ten i inne przepisy znajdziesz w mojej książce  Kuchnia Wegańska 

Zostaw komentarz

UA-52384226