Pomarańcza – Stracciatella Smoothie

29 marca 2014
Pyszny koktajl pomarańczowo – gruszkowy z nutkami gorzkiej czekolady na bazie białej, jaśminowej herbaty.

Składniki:
– 2 dojrzałe pomarańcze
– 1 dojrzała gruszka
– 3/4 szkl. herbaty białej lub zielonej jaśminowej (ew. woda źródlana lub filtrowana)
– 2 łyżki kruszonego ziarna kakaowca (surowego)
– 1 łyżeczka syropu z agawy (opcjonalnie)

Wykonanie:
Włóż do blendera pomarańcze, gruszkę i wlej ostudzoną herbatę. Miksuj do kremowej konsystencji na wysokich obrotach. W ostatniej fazie wrzuć ziarna kakaowca.

O właściwościach surowych ziaren kakaowca pisałam przy okazji przepisu na Czekoladowe Smoothie

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226