Rabarbar & Jabłko Crumble

22 maja 2014

Rabarbar i jabłko to moje ulubione połączenie tej wiosny, a w towarzystwie kruszonki orzechowo-owsianej staje się moim ulubionym deserem.

 

Rabarbar & Jabłko Crumble

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • Kruszonka:
  • 2 łyżki migdałów grubo zmielonych
  • 2 łyżki orzechów laskowych grubo zmielonych
  • 4 łyżki płatków owsianych zmielonych
  • 2 łyżki mąki kokosowej (zmielone wiórki)
  • 3 łyżki czystego syropu klonowego
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • Masa rabarbarowo - jabłkowa:
  • 2 kubki pokrojonego rabarbaru
  • 3 lub 4 jabłka
  • 8 daktyli
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki wanilii w proszku
  • 1/2 kubka mleka roślinnego/orzechowego

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki musu miksuj w blenderze. Warstwa owocowa Crumble gotowa 🙂
  2. Składniki kruszonki umieść w miseczce i dobrze wymieszaj łyżką.
  3. Umieść masę jabłkowo-rabarbarową w naczynkach i posyp kruszonką, wcześniej ugniatając ja lekko w palcach, tak jak „prawdziwą” kruszonkę.

Wersja bezglutenowa: płatki owsiane zastąp mielonymi orzechami i mąką kokosową w dowolnej proporcji.

Dodatkowe informacje

Do mielenia orzechów i płatków owsianych świetnie nadaje się młynek do kawy.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

teenager ;) 22 maja 2014 at 17:10

za każdym razem jak tu wchodzę mam ochotę przygotować przepis 🙂 świetny pomysł na crumble!

Odpowiedz
MagPie 22 maja 2014 at 21:53

Bardzo mi miło 🙂 Dzięki 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226