Malinowo – Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą

29 czerwca 2014
Malinowo - Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą

Malinowo – Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą. Od momentu, w którym postanowiłam odżywiać się zdrowo, dużym wyzwaniem stały się śniadania, zwłaszcza te, które można zabrać do pracy, na wycieczkę czy uczelnię. Rozwiązaniem stały się takie właśnie słoiki pełne pyszności. Warstwa namoczonych w mleku waniliowym płatków, przykryta warstwą jabłka, granoli i malin. Mniammm!

Malinowo - Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1 osoba Czas przygotowania:

Produkty

  • 1/2 szkl. tradycyjnych płatków owsianych
  • 1/2 szkl. waniliowego mleka roślinnego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
  • 1/2 jabłka
  • 1/2 łyżeczki nierafinowanego cukru kokosowego
  • 2 lub 3 łyżki granoli "raw" ( np.: Pekan & Śliwka lub Śliwka & Orzech)
  • 1/2 szkl. malin
  • 1/4 szkl. płynnego mleka kokosowego (opcjonalnie)

Przygotowanie

1. Połącz płatki owsiane, mleko i cynamon. Pozostaw na co najmniej 2 godziny (najlepiej zrobić to wieczorem i zostawić na noc).
2. Namoczone w mleku płatki przełóż do słoika (miseczki), przykryj warstwą drobno pokrojonego jabłka i posyp cukrem z kwiatów kokosa.
3. Następnie posyp granolą i malinami. Gotowe i pyszne :). Przed zjedzeniem wymieszaj. Można też polać niewielką ilością mleka kokosowego .

Dodatkowe informacje

Jeśli płatki przygotujesz dzień wcześniej, to zrobienie tego śniadanie rano zajmuje Ci chwilkę. 

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

3 komentarze

teenager ;) 30 czerwca 2014 at 06:53

zdecydowanie uwielbiam takie pomysły na śniadania! 🙂

Odpowiedz
Anonimowy 7 lipca 2014 at 23:21

Jaki ładny słoiczek, gdzie go kupiłas?

Odpowiedz
MagPie 8 lipca 2014 at 13:28

W takim starej daty sklepie z rzeczami kuchennymi :), ale w okresie robienia weków są też w Realu

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226