Owsianka Rabarbarowo-Jabłkowa

3 czerwca 2014

Mój ulubiony rabarbar w nowej odsłonie śniadaniowej :). Warstwa płatków namoczonych na noc w mleku roślinnym z cynamonem i syropem klonowym oraz warstwa musu rabarbarowo – jabłkowego o smaku szarlotki.

Owsianka Rabarbarowo-Jabłkowa

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • Warstwa rabarbarowa:
  • 2 laski obranego i pokrojonego rabarbaru
  • 2 pokrojone jabłka
  • 1/2 szkl. mleka roślinnego (z orzechów laskowych, migdałowe, sojowe, ...)
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw do szarlotki 
  • 1 łyżeczka cukru z kwiatów kokosa 
  • Warstwa owsiana
  • 2/3 szkl. płatków owsianych
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego (np.  własnej produkcji )
  • 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka czystego syropu klonowego
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

  1. Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
  2. Rano zmiksuj składniki musu rabarbarowo – jabłkowego.
  3. Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe i pyszne 🙂

Dodatkowe informacje

Idealne danie do zabrania do pracy, na wycieczkę czy na uczelnię.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

6 komentarzy

teenager ;) 3 czerwca 2014 at 15:30

śniadanie jak dla mnie idealne! zdobędę tylko rabarbar i robię 🙂

Odpowiedz
Iwus 3 czerwca 2014 at 16:26

I rabarbar, i jabłko, i cynamon – niebo 😉

Odpowiedz
karola 3 czerwca 2014 at 18:39

uwielbiam podane w słoiczku pyszne smaki <3

Odpowiedz
Blue Almonds 4 czerwca 2014 at 10:11

Koniecznie, bo jest bardzo smaczne i sycące 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 4 czerwca 2014 at 10:12

Zgadzam się :), niebiańskie połączenie 🙂

Odpowiedz
Blue Almonds 4 czerwca 2014 at 10:12

Ja też jestem ich wielbicielką 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226