Róża & Truskawka Pudding Chia (raw vegan)

19 maja 2014
Pyszny pudding, który można zjeść na śniadanie lub jako deser. 
Cudowne połączenie truskawki i róży.

Składniki:
– 1/2 kg truskawek
– 2 daktyle (wcześniej namoczone)
– 3 łyżki nasion chia
– 4 łyżeczki wody różanej
– 2 dojrzałe banany
– 2 łyżki czystego syropu klonowego
– 2 łyżki pokruszonych migdałów (najlepiej wcześniej namoczonych i obranych)

Wykonanie:
1. Zmiksuj truskawki z daktylami. Dodaj nasiona chia i dobrze wymieszaj.
2. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
3. Przełóż do miseczek, przykryj pokrojonymi bananami, posyp pokruszonymi migdałami i polej odrobiną syropu klonowego.

Wskazówki:
Jeśli truskawki są bardzo słodkie to dodawanie daktyli nie jest konieczne.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

6 komentarzy

Karmel-itka. 19 maja 2014 at 15:19

podoba mi się!

Odpowiedz
teenager ;) 19 maja 2014 at 17:15

cudowny pomysł na pudding! chętnie spróbowałabym z udziałem wody różanej 🙂

Odpowiedz
gin 20 maja 2014 at 22:04

Truskawka z różą… To taki romantyczny deser 🙂

Odpowiedz
MagPie 21 maja 2014 at 10:58

Dzięki 🙂

Odpowiedz
MagPie 21 maja 2014 at 10:59

Odrobina wody różanej dodaje wyjątkowy smak 🙂

Odpowiedz
MagPie 21 maja 2014 at 11:00

Faktycznie romantyczne, od dziś będę inaczej myśleć o tym deserku 😉

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226