Sałata Pieczone Pomidory & Awokado

14 listopada 2015
Sałata Pieczone Pomidory & Awokado

Jesienna sałatka z pieczonymi pomidorami, awokado i wędzoną papryką. Świetnie pasują do niej podpieczone tosty z pełnoziarnistego chleba i lampka czerwonego wina:). Smacznego!

Sałata Pieczone Pomidory & Awokado

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • mix zieleniny (rukola, młody szpinak, liście buraka, ...)
  • 6 pomidorów
  • 1 dojrzałe awokado (pokrojone)
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
  • -sok z cytryny lub ocet balsamiczny, do smaku
  • 1 do 2 łyżek sosu sojowego (opcjonalnie), zamiast octu lub cytryny
  • świeżo mielony pieprz i sól, do smaku

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do temp. 200-220 st.C.
  2. Pokrój pomidory na ćwiartki (posmarowane olejem kokosowym). Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przypraw wędzoną papryką w proszku. Piecz około 15-20 minut.
  3. Wyłóż „zieleninę” na półmisek, następnie pomidory i awokado. Polej sokiem, który powstał w trakcie pieczenia pomidorów (jeśli powstał, to zależy od pomidorów).
  4. Dopraw do smaku octem balsamicznym lub sokiem z cytryny albo sosem sojowym.
Sałata Pieczone Pomidory & Awokado


Więcej przepisów z awokado tutaj :).

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

3 komentarze

Kinga 14 listopada 2015 at 22:09

Smacznie 🙂

Odpowiedz
Kinga Latosińska 17 listopada 2015 at 17:14

Chciałabym zatwierdzić w akcji sałatki, ale banerka nie widzę.
Uzupełnij proszę, daj znać na priv do mnie-znajdź latosiowy-dom na facebooku.
I wtedy dodam 🙂

Odpowiedz
VEGANation 12 grudnia 2015 at 19:11

Omnomnom 😉

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226