Młoda Kapusta, Cukinia i Prażony Sezam

by

Prosta, zdrowa, pyszna, a ponadto tania i szybka w wykonaniu sałata z młodej kapusty i cukinii z sezamem.

Sałątka Młoda Kapusta, Cukinia i Prażony Sezam

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1/3 młodej, średniej wielkości kapusty
  • 1/2 młodej cukinii
  • 2 łyżki sosu sojowego (dobrej jakości)
  • 2 łyżki płynnego mleka kokosowego
  • 1 łyżka niełuskanego sezamu
  • 1 łyżka słonecznika
  • 1 łyżka orzechów włoskich

Wykonanie

  1. Poszatkuj kapustę i przełóż do miski.
  2. Cukinię (umytą, nie obraną) zetrzyj na tarce na grubych oczkach i dodaj do kapusty.
  3. Sezam, słonecznik i orzechy lekko podgrzej na suchej patelni, żeby wydobyć ich zapach.
  4. Polej kapustę sosem sojowym i mlekiem kokosowym. Posyp ziarnami i orzechami, wymieszaj.

Notes

W wersji "raw" orzechy i nasiona należy namoczyć i wysuszyć zgodnie z zasadami opisanymi tutaj.


5 komentarzy
0

You may also like

5 komentarzy

Magda 4 lipca 2014 - 07:56

uwielbiam kapustę! podoba mi się taka jej wersja 🙂

Reply
MagPie 4 lipca 2014 - 08:08

Jest baaardzo dobra 🙂

Reply
teenager ;) 4 lipca 2014 - 10:33

zaciekawiłaś mnie tym pomysłem, nigdy tak nie jadłam, dlatego tym bardziej chcę spróbować! 🙂

Reply
Anonimowy 14 marca 2015 - 19:59

Ale to danie nie jest raw niestety, choćby dlatego, że my moczymy ziarna, nie podgrzewamy

Reply
Blue Almonds 15 marca 2015 - 11:06

Dziękuję za uwagę :). Rzeczywiście, w poście brakuje uwagi, że w wersji 100% raw ziaren się nie podgrzewa :). Po prostu zakładam, że jak ktoś preferuje taki styl żywienia, to o tym wie :). Pozdrawiam serdecznie i dzięki za odwiedziny.

Reply

Zostaw komentarz