Suszona Śliwka Smoothie (vegan)

8 października 2014
Śniadaniowy, sycący koktajl na ryżowym mleku waniliowym z suszonymi śliwkami, płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.

Składniki:
– 1 i 1/2 szkl. waniliowego mleka ryżowego
– 5 suszonych śliwek
– 1 lub 2 łyżki wiórków kokosowych
– 2 łyżki płatków owsianych
– 1/3 łyżeczki imbiru

Wykonanie:
Składniki koktajlu połącz i pozostaw na kilka godzin, np. na noc. Rano wszystko miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli koktajl będzie zbyt gęsty dodaj więcej mleka lub wody źródlanej.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

Magdalena Kuchaja 8 października 2014 at 17:17

ale to musiało smakować…!

Odpowiedz
Avka 8 października 2014 at 17:35

świetny pomysł, robiłam już szejki ze świeżymi śliwkami, ale nigdy z suszonymi 😉

Odpowiedz
teenager ;) 9 października 2014 at 06:10

właśnie o tym myślałam, że muszę się wybrać do sklepu po suszone śliwki 🙂

Odpowiedz
kikimora 14 października 2014 at 00:01

Pycha, ale proszę o zamieszczenie bannerka akcji 😉

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226