Trufle orzechowo – migdałowe

4 marca 2014

Trufle orzechowo - migdałowe

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-6 Czas przygotowania:

Produkty

  • 3/4 szklanki wiórek migdałowych* lub po prostu migdały
  •  
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych
  • 8 suszonych na słońcu fig
  • 6 łyżek wiórek kokosowych
  • 5 kropel olejku migdałowego
  • sezam, wiórki kokosowe do obtoczenia trufli

Przygotowanie

  1. W blenderze zmiksuj wszystkie składniki.
  2. Z powstałej masy można już formować kulki.
  3. Ostatni krok, to obtoczenie ich w sezamie, wiórkach, …, w tym co  lubisz :). Kulki przechowuj w lodówce.

Dodatkowe informacje

*wiórki migdałowe to efekt uboczny produkcji mleka migdałowego.

 

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226