Truskawka & Goji Pudding Chia

30 kwietnia 2014
Truskawkowy Pudding Chia_NiebieskiMigdał

Truskawkowy Pudding Chia. Lekki, wiosenny, wegański, a nawet witariański deser. Intensywnie czerwony i aromatyczny 🙂

 

Truskawkowy Pudding Chia

Wydrukuj przepis

Produkty

  • ok. 70 dkg. truskawek
  • 4 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki owoców goji
  • 1 dojrzały banan

Przygotowanie

1. W blenderze miksuj truskawki z goji i bananem. Na końcu dodaj nasiona chia.
2. Odstaw pudding do lodówki na 2-3 godziny, żeby nasiona mogły napęcznieć.
3. Deser można posypać kruszonym ziarnem kakaowca lub wiórkami kokosowymi i polać niewielką ilością syropu klonowego. Do wyboru :).

Dodatkowe informacje

Dodatki: kruszone ziarno kakaowca, wiórki kokosowe lub/i czysty syrop klonowy

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

Karmel-itka. 30 kwietnia 2014 at 09:55

bardzo fajny pomysł :]

Odpowiedz
MagPie 1 maja 2014 at 18:11

dziękuję 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226