Truskawka w Czekoladzie z Awokado (raw vegan)

12 maja 2014
Przepyszny, surowy, wegański deser. Dojrzałe, słodkie truskawki schowane pod kremem czekoladowym.

Składniki:
Krem czekoladowy
– 1 dojrzałe awokado
– 1 dojrzały banan
– 1/2 szkl. mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
– 1 łyżka karobu

– 1/2 kg. truskawek
– kruszone ziarna kakaowca do posypania

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki kremu miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
2. Umyte, obrane i pokrojone truskawki przełóż do miseczek, przykryj warstwą kremu i posyp ziarnem kakaowca.

Wskazówki
Deser można dopełnić nie tylko ziarnami kakao, ale również kokosem czy orzechami, tak jak lubisz :). Jeśli dodasz więcej mleka, powstanie czekoladowy sos. Kruszone ziarno kakao możesz zastąpić wiórkami gorzkiej czekolady (najlepiej surowej).

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226