Waniliowy Koktajl z Pomelo na mleku migdałowym

21 października 2014
Waniliowy Koktajl z pomelo na mleku migdałowym
W sklepach nieśmiało pojawił się jeden z moich ulubionych owoców: Pomelo :). Nie mogło być więc inaczej, oto mój autorski koktajl z pomelo w roli głównej, z lekką nutą wanilii i imbiru.
 

Waniliowy Koktajl z pomelo na mleku migdałowym

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • miąższ z 1/2 pomelo
  • 1 kubek mleka migdałowego/ roślinnego, najlepiej własnej roboty
  • 1/4 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższu z laski wanilii
  • 1/4 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu, opcjonalnie

Przygotowanie

Miksuj składniki koktajlu w blenderze do uzyskania kremowej konsystencji. Ilość imbiru i wanilii dostosuj do swojego smaku.

5 komentarzy

Kinga Łucja 21 października 2014 at 17:26

Wygląda świetnie i smacznie! 🙂

Odpowiedz
Magdalena Kuchaja 21 października 2014 at 18:09

uwielbiam pomelo! co roku czekam, aż zacznie się sezon 🙂

Odpowiedz
MagPie 21 października 2014 at 19:05

To jest koktajl dla wszystkich miłośników pomelo 🙂

Odpowiedz
Avka 22 października 2014 at 18:06

super pomysł, do tej pory z pomelo nic nie robiłam, po prostu zjadałam : )

Odpowiedz
Blue Almonds 22 października 2014 at 18:40

Ja właśnie też :), a okazuje się, że jest świetny w koktajlu 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226