Arbuzowe Mojito

28 lipca 2014

Doskwiera upał? Więc może Arbuzowe Mojito ze świeżą miętą i aromatyczną limonką? 

 
P.S. 
Miłośnicy kubańskiego rumu, mogą go użyć w tym koktajlu. Oczywiście w niewielkiej ilości 😉


Arbuzowe Mojito

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 4 kubki pokrojonego arbuza
  • 1 limonka
  • 2 łyżki syropu klonowego (lub nierafinowanego cukru trzcinowego)
  • kilka gałązek mięty

Przygotowanie

1. Miksuj krótko w blenderze arbuza, następnie odciśnij sok (np. przez woreczek do robienia mleka roślinnego lub sitko).
2. Potnij limonkę na cząstki.
3. Włóż limonkę, miętę i syrop klonowy do dużego naczynia i ugniataj drewnianą łyżką, na koniec wlej sok z arbuza.
5. Napój przelej do szklanek. Podawaj z dużą ilością lodu :).


Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

Zostaw komentarz

UA-52384226