Koktajl „Imbirowy Piernik”

29 listopada 2016

Dziś bardzo imbirowo, więc jeśli lubisz ten magiczny korzonek, szybciutko bierz się za miksowanie, a jeśli nie lubisz, ale walczysz z przeziębieniem to też bierz się za miksowanie :).  No i jest tam też wanilia i cynamon, a wanilię i cynamon kochają wszyscy :).

I inne koktajle w świątecznym nastroju:
Czekoladowa Żurawina
Koktajl Piernikowy
Wegański Eggnog

Koktajl

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek mleka migdałowego
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka obranego, pokrojonego imbiru, albo nawet troszkę więcej 🙂
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki wanilii w proszku
  • 2 łyżeczki melasy (lub miodu czy syropu klonowego)

Przygotowanie

Miksuj wszystkie składniki koktajlu do uzyskania kremowej konsystencji i poczęstuj ciocię, jak było w moim przypadku :).

Dodatkowe informacje

Użyj kruszonych ziaren kakaowca do posypania koktajlu.

5 komentarzy

Magdalena Kuchaja 10 grudnia 2015 at 09:10

Twoje koktajle zawsze mnie intrygują zarówno pod względem wizualnym, jak i smakowym!

Odpowiedz
Blue Almonds 10 grudnia 2015 at 09:25

Miło mi to słyszeć :), zwłaszcza od takiego speca ja Ty!

Odpowiedz
Weronika B. 10 grudnia 2015 at 09:47

Ale świąteczny ten koktajl <3 Uwielbiam imbir – świetnie rozgrzewa. Zainspiruję się i zrobię sobie taki :>

Odpowiedz
Daria 10 grudnia 2015 at 19:56

smoothie idealne na zimowe dni 🙂

Odpowiedz
Sosna 11 grudnia 2015 at 09:03

Intrygujący ^^

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226