Wegańskie Lody z Awokado

6 lipca 2014

Genialne lody waniliowe z awokado. Wegańskie i surowe. Przygotowanie tego deseru zajmuje 5 minut, włącznie z myciem blendera :). Bez nabiału i  bez cukru – oczywiście ;).

 

Wegańskie Lody z Awokado

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 duże, dojrzałe awokado
  • 1 dojrzały banan, średniej wielkości (najlepiej wcześniej zamrożony)
  • 1/2 szkl. mleka kokosowego (lub innego orzechowego)
  • 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższ z 1/2 laski wanilii
  • 2 łyżki czystego syropu klonowego (lub z agawy, daktyli, ...)
  • pokruszone pistacje do posypania

Przygotowanie

Wszystkie składniki lodów waniliowych miksuj w blenderze, następnie przełóż do plastykowego pojemnika i włóż do zamrażarki (1-2 godziny). Od czasu do czasu warto lody zamieszać, żeby równomiernie zamarzły. Po tym czasie można zajadać :).

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

6 komentarzy

teenager ;) 6 lipca 2014 at 10:58

pięknie podane i pewnie fantastyczne w smaku – najzdrowsze jakie widziałam! i nie boję się powiedzieć, że najlepsze 🙂

Odpowiedz
Krzepa 6 lipca 2014 at 15:46

zjadłabym takie lody:)

Odpowiedz
vea love green 7 lipca 2014 at 07:01

nice 🙂

Odpowiedz
MagPie 7 lipca 2014 at 07:16

🙂

Odpowiedz
Anonimowy 7 lipca 2014 at 21:26

Swietne! Tylko ze syrop z agawy jest szkodliwy niestety. Najlepsza opcja – ekologiczny miod
Pozdrawiam

Odpowiedz
MagPie 7 lipca 2014 at 21:39

Rzeczywiście. Ja akurat używam syropu klonowego 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226