Wyciszający Koktajl „Rumianek i Pomarańcza”

16 stycznia 2015

Dziś miałam ważną i nie do końca przyjemną rozmowę. Po powrocie do domu marzyło mi się coś, co delikatnie mnie wyciszy i wprowadzi w weekendowy nastrój i udało się :). Pomógł mi w tym ten delikatny i wyciszający koktajl na bazie naparu z rumianku.


Koktajl

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek schłodzonego naparu z rumianku
  • 1/3 kubka płynnego mleka kokosowego
  • 1 dojrzała pomarańcza
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie

Obierz i pokrój pomarańcze, połącz z mlekiem kokosowym, rumiankiem i miodem. Miksuj w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dodatkowe informacje

W tym koktajlu ważne jest, żeby użyć mleka kokosowego dobrej jakości. Powinno mieć płynną konsystencję, a w składzie tylko ekstrakt z kokosa i wodę.

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

Magdalena Kuchaja 16 stycznia 2015 at 21:57

ale ciekawy koktajl, przede wszystkim dzięki naparowi z rumianku! 🙂

Odpowiedz
kikimora 17 stycznia 2015 at 11:48

Nigdy bym nie wpadła na takie zastosowanie ziołowego naparu 🙂

Odpowiedz
Mariola Moskal 19 stycznia 2015 at 22:33

Ten komentarz został usunięty przez autora.

Odpowiedz
Mariola Moskal 19 stycznia 2015 at 22:34

Rumianek i mleko kokosowe – ciekawe połączenie 😉 Dziękuje za dodanie przepisu do akcji o pomarańczach. Pozdrawiam!

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226