Zielony Dip z Tofu i Szpinaku

10 maja 2014
Zielony Dip z Tofu i Szpinaku
Wspaniały Zielony Dip z Tofu i Szpinaku , który można zjadać z pokrojonymi w słupki warzywami lub jako pastę do kanapek lub wrapa.

Zielony Dip z Tofu i Szpinaku

Wydrukuj przepis
Ilość osób: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 300 g naturalnego, miękkiego tofu
  • 2 spore garści młodego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki cząbru świeżego (ew. suszonego)
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżki płynnego mleka kokosowego (opcjonalnie)

Przygotowanie

1. Gotuj szpinak na parze przez 2 minuty.
2. Połącz z pozostałymi składnikami i miksuj na gładką masę.
3. Schłodź i przechowuj w lodówce.

Podawaj jako dip do świeżych warzyw lub jako pasta do kanapek.

Dodatkowe informacje

Bardzo smakuje mi cukinia pokrojona w plastry i posmarowana dipem jak kanapka (świetna przekąska). 

Zielony Dip z Tofu i Szpinaku

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

2 komentarze

vea lovegreen 10 maja 2014 at 12:19

hmmm…nigdy nie jadłam tofu ale na taką kanapeczkę chętnie się piszę! 😀

Odpowiedz
MagPie 10 maja 2014 at 20:52

😀

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226