Zielony Koktajl z Ananasem

by

Zielone Smoothie ze świeżym szpinakiem to bez wątpienia najlepszy sposób na piękny wygląd i zdrowe ciało. Zwłaszcza jeśli zastąpi się takim przysmakiem jeden z posiłków. Dziś moja propozycja do zielony, odchudzający koktajl, wzbogacony ananasem i świeżą pietruszką.

 

Zielony Koktajl Szpinak & Ananas

Drukuj
Porcja dla: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • 2 garści szpinaku
  • 1 dojrzały banan
  • 3/4 kubka pokrojonego ananasa (może być więcej)
  • 1 kubek wody źródlanej lub filtrowanej
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego (opcjonalnie)
  • kilka gałązek świeżej pietruszki

Wykonanie

Miksuj składniki koktajlu do uzyskania gładkiej konsystencji.

11 komentarzy
0

You may also like

11 komentarzy

Rebeka Luks 12 stycznia 2015 - 16:15

Uwielbiam zielone koktajle !

Reply
Magdalena Kuchaja 12 stycznia 2015 - 22:37

pycha, tyle w tym zdrowia i smaku 🙂

Reply
Blue Almonds 13 stycznia 2015 - 08:26

Ja również 🙂 Są przepyszne !

Reply
Blue Almonds 13 stycznia 2015 - 08:26

Bez dwóch zdań to najlepszy sposób na zdrowie 🙂

Reply
kikimora 14 stycznia 2015 - 16:26

Też taki robię, jest super bo nie trzeba go rozwadniać 😀

Reply
Kasia Milan 2 lutego 2015 - 21:18

A gdyby tak dodać zamiast wody, jogurt naturalny, to byłby inny, nieciekawy smak i nie te wartości?
Pytam, bo dziś piję zielony koktail z pietruszką, awokado, imbirem świeżym, kiwi i właśnie jogurtem naturalnym i jest pyszny 🙂

Reply
Blue Almonds 2 lutego 2015 - 22:00

Myślę, że z jogurtem też będzie bardzo wartościowy. Jeśli chodzi o smak, to nie jestem pewna, ponieważ nie jem jogurtu, ale możesz poeksperymentować 🙂

Reply
Kasia Milan 3 lutego 2015 - 20:39

Dziękuję za odpowiedź 🙂 wczoraj próbowałam pietruszkowo-awokadowo-jogurtowy i był ok, dziś biorę się za szpinak 🙂

Reply
Blue Almonds 4 lutego 2015 - 08:00

Czekam więc na wieści jak wyszło :). Nigdy nie próbowałam koktajlu z jogurtem i szpinakiem. Pozdrawiam serdecznie 🙂

Reply
Monika 4 czerwca 2015 - 12:06

Chyba spróbuję z mrożonym szpinakiem, bo tylko taki mam. 🙂

Reply
Blue Almonds 4 czerwca 2015 - 12:26

Warto spróbować :), ja czasem używam zamrożone przez siebie listki świeżego szpinaku, wychodzi ok 🙂

Reply

Zostaw komentarz