Złoty Odchudzający Koktajl

by
Idzie wiosna i prawie każdy myśli o tym, jak pozbyć się zbędnych kilogramów. Sprzymierzeńcem w tej walce może być często zapominana kurkuma, inaczej nazywana szafranem indyjskim. Sprzyja odchudzaniu m.in. poprzez przyśpieszanie trawienia i przemiany materii. Kurkumina, czyli ten składnik, który sprawia, że przyprawa ma piękny, żółty kolor, ogranicza również rozwój komórek tłuszczowych.  A tak się złożyło, że jest ona składnikiem dzisiejszego koktajlu :).  
Idealny na śniadanie!
 

Złoty Koktajl Odchudzający

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek mleka migdałowego (najlepiej domowego)
  • 1 dojrzały banan
  • 1 pomarańcza (obrana i pokrojona)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne
  • odrobina wanilii w proszku

Wykonanie

Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Pyszny i zdrowy koktajl gotowy :D.
14 komentarzy
0

You may also like

14 komentarzy

Emilia 29 marca 2015 - 10:50

Wygląda bardzo apetycznie 🙂

Reply
Magdalena Kuchaja 29 marca 2015 - 10:51

cudowna propozycja na smaczny koktajl!

Reply
Zuza El-Chocolate 29 marca 2015 - 17:53

Już sobie wyobrażam jak cudnie musi smakować… 😀
Zapraszam:
http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
🙂

Reply
Kasia Rzepka 29 marca 2015 - 21:33

lubię takie koktajle:) pozdrawiam

Reply
Blue Almonds 29 marca 2015 - 22:46

Więc jest nas co najmniej dwie :). Pozdrowienia 🙂

Reply
Blue Almonds 29 marca 2015 - 22:54

Dzięki 😀

Reply
Blue Almonds 29 marca 2015 - 22:55

Miło mi, że Ci się podoba 🙂

Reply
Blue Almonds 29 marca 2015 - 22:55

🙂

Reply
Kopalnia Węgla 31 marca 2015 - 18:04

Hmmm, z pieprzem jeszcze nie próbowałam 😉 Ale już czuję ten wyrazisty smaczek..

Reply
Biała Filiżanka 31 marca 2015 - 20:08

Wygląda bardzo malowniczo ! Tak się odchudzać to cała przyjemność 🙂

Reply
Blue Almonds 1 kwietnia 2015 - 06:32

Pieprz cayenne (ew. ostra papryka) świetnie się sprawdza w takim zestawieniu 🙂

Reply
Blue Almonds 1 kwietnia 2015 - 06:33

Też tak myślę 🙂

Reply
Anonimowy 14 kwietnia 2015 - 10:39

a jak zrobić domowe melko kokosowe?

Reply
Blue Almonds 14 kwietnia 2015 - 10:48

ja kiedyś próbowałam z młodym kokosem (można tez z gotowymi wiórkami kokosowymi). Trzeba namoczyć pokrojony miąższ z kokosa (wiórki), później blendować intensywnie i wycisnąć płyn (podobnie jak mleka orzechowe domowe), ale od jakiegoś czasu kupuje płynne mleko kokosowe gotowe w kartonie, ale dobrej jakości, tzn.w składzie ma tylko kokos i wodę, zaopatruje się w delikatesach azjatyckich.
W tym koktajlu użyłam mleka migdałowego :). Pozdrowienia 🙂

Reply

Zostaw komentarz