Zupa Awokado & Ogórek / Cucumber Avocado Soup (raw vegan)

31 lipca 2014
Pyszna zielona zupa z awokado i ogórka, na mleku kokosowym. 
Bez gotowania, bez glutenu, bez nabiału. Zielony koktajl na talerzu :).


Składniki:
– 1 dojrzałe awokado
– 3 ogórki gruntowe (ok. 8-10 cm)
– 3/4 szkl. wody źródlanej
– 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
– 3 łyżki soku z cytryny
– od 4 do 8 kropel tabasco (lub pieprz cayenne)
– garść drobnego szczypiorku
– 3 gałązki koperku
– 1 łyżeczka soli
– 2 kostki lodu

Do posypania na wierzchu:
– lekko podprażone pestki dyni
– kilka kropel oliwy (opcjonalnie)
– koperek i szczypiorek

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki zupy miksuj w blenderze na wysokich obrotach.
2. Przed podaniem posyp dynią, koperkiem i szczypiorkiem. Dodaj kilka kropel oliwy.

Cold Avocado Soup

Spróbuj innych potraw z tymi składnikami

4 komentarze

teenager ;) 31 lipca 2014 at 10:58

ta zupa jest świetna! jak na nią patrzę mam ochotę od razu chwycić za łyżeczkę i spróbować 🙂

Odpowiedz
MagPie 3 sierpnia 2014 at 16:55

Dzięki :). Pyszna i zdrowa 🙂

Odpowiedz
Felicia 6 sierpnia 2014 at 09:39

MagPie, blog jest świetny! Choć tak minimalistyczny, daje sporo inspiracji. Uwielbiam Twoje smaczne, proste i zdrowe dania : >

Odpowiedz
MagPie 7 sierpnia 2014 at 02:18

Ojej, Felicia :), bardzo mi miło, dziękuję 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz

UA-52384226