Niebieski Migdał | kuchnia roślinna
  • Strona główna
  • Książki
  • Fotografia
  • O mnie
  • Kontakt
  • Sklep

Niebieski Migdał | kuchnia roślinna

Kuchnia Roślinna

  • Strona główna
  • Książki
  • Fotografia
  • O mnie
  • Kontakt
  • Sklep
0
Śniadania

“Gryczanka” Jabłko, Gruszka & Mango

przez Blue Almonds 26 października 2015
26 października 2015
“Gryczanka” Jabłko, Gruszka & Mango

Siedząc po drugiej strony globu i tęskniąc za moją drugą połową i ukochanym psem, pocieszam się dogadzając sobie takimi smakowitościami. Surowa gryczanka jabłkowo-gruszkowa przykryta mango, jeżynami, borówkami i malinami. Troszkę pomogło ;).


Gryczanka Jabłko, Gruszka & Mango

Drukuj
Porcja dla: 2-3 Czas przygotowania: 5 minut + moczenie kaszy

Produkty

  • 1 kubek surowej kaszy gryczanej
  • 1/2 kubka waniliowego mleka migdałowego (lub innego roślinnego)
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka cukru z soku z kwiatów kokosa
  • 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie)

Wykonanie

  1. Namocz ziarna kaszy gryczanej kilka godzin (na noc), po tym czasie dokładnie wypłucz i odstaw na 24 godziny (opcjonalnie, jeśli chcesz żeby zaczęły kiełkować i były jeszcze zdrowsze). 
  2. Miksuj wszystkie składniki gryczanki (jabłko i gruszka bez gniazd nasiennych, ale ze skórką). Ilość mleka podana jest orientacyjnie, może być troszkę więcej lub mniej. Ważne, żeby masa była konsystencji gęstej owsianki.
  3. Dodaj nasiona chia, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki. Gotowe!
    Opcjonalne dodatki w dowolnej ilości:
    – dojrzałe mango
    – borówki, maliny, jeżyny
    – syrop klonowy lub miód
    – mleko kokosowe albo wiórki kokosowe
    – orzechy, musli, …



gruszkajabłkakasza gryczanamango
4 komentarze
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest

Możesz też Ciebie zainteresować

Żywy Wegański Jogurt Kokosowy

1 lutego 2019

Roślinna Szakszuka

25 września 2018

Lunch Box Pęczak z Pigwą

25 stycznia 2018

Wegański Eggnog

14 listopada 2017

Owsianka Gryka, Jabłko & Orzech

21 października 2017

Wegańskie Owsiane Babeczki Czekoladowo-Orzechowe

31 sierpnia 2017

Sezamowy Serek z Tofu z Porzeczkami

16 lipca 2017

Mleko z Nerkowców i Daktyli

5 lipca 2017

Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

4 lipca 2017

Wegański Migdałowy “Jogurt”

9 kwietnia 2017

4 komentarze

gin 27 października 2015 - 19:00

Czegoś takiego jeszcze nie jadłam, mam ochotę spróbować 🙂

Reply
Blue Almonds 4 listopada 2015 - 09:38

Zachęcam 🙂

Reply
Unknown 4 listopada 2015 - 20:00

Bardzo smacznie wyglądającego smakołyki, doczekać się nie mogę kiedy się zobaczymy i w twoim towarzystwie co nie co
spróbujemy. Ciocia L.

Reply
Blue Almonds 5 listopada 2015 - 00:46

Ja też się nie mogę doczekać 🙂

Reply

Dodaj komentarz Anulij odpowiedź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Niebieski Migdał

Niebieski Migdał

Roślinna Blogerka, Miłośniczka Poranków, Skandynawskich Kryminałów, Włoskich 🛵 i Podróży. Fotografka i Autorka Książek kulinarnych "po godzinach".

Zostańmy w kontakcie

Facebook Google + Instagram Pinterest

Znajdź przepis

  • Rodzaj posiłku

  • Główny produkt

  • Dieta

Książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia RoślinnaDomowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski MigdałKsiążka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Orkiszowy Chlebek Jabłkowo-Korzenny

  • Wegański Majonez

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Cynamonowe Muffiny z Białej Fasoli

przepisy kulinarne

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Orkiszowy Chlebek Jabłkowo-Korzenny

    7 lutego 2019
  • Ostra Zupa Kokosowa z Fioletowymi Ziemniakami i Dynią

    4 lutego 2019

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

  • Poranne adowanie baterii z dwightmr  karkonosze NiebieskiMigda redheeler poranek
  • Nadrabiam zalegoci na blogu  wygldaj nowego przepisu Wdzony Krem
  • A wam jak min dzie? skitour karkonosze NiebieskiMigda gry veganlifestyle
  • Skitour cig dalszy  dzi eksplorowalimy okolice Szrenicy karkonosze z
  • lonski obiod w Cafe Byfyj  Nikiszowiec Pysznie w cafebyfyj
  • 4tygodniowe KIMCHI Wasnej roboty oczywicie Jest ogie kimchi DobryFerment NiebieskiMigda
  • Wyobraasz sobie zim bez rozgrzewajcych zup z imbirem cynamonem kurkum
  • Gry skrzcy si w socu nieg piese i przyjaciele przepis
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wróć na górę